loading

Potpisan dodatak KU u Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin

U trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, glavni sindikalni povjerenik podružnice SSKH Mario Sušanj i direktor tvrtke Bojan Prebežić, potpisali su Dodatak I. kolektivnom ugovoru.

Temeljni kolektivni ugovor u tvrtki potpisan je 26. siječnja 2022. godine i od tada su materijalna i ostala prava za radnike u konstantnom porastu. U ovom dodatku Kolektivnog ugovora, između ostalih prava, ugovorene su i sljedeće stavke:

Podignuta osnovica sa 802,24 € (6044,51 kn) na minimalno 902,08 € (6.796,72 kn) s tendencijom porasta, ugovoren je topli obrok u iznosu 66,36 €, dodatni zdravstveni specijalistički pregledi za djelatnike u iznosu 300 € godišnje, pripravnička plaća u iznosu 85 posto plaće radnog mjesta za koje se osposobljava, tri plaćena radna dana za dobrovoljno darivanje krvi i krvnih pripravaka i naknada plaće 100% za povredu na radu koja nije uzrokovana krivnjom radnika.

Od ostalih materijalnih prava izdvajamo ugovorene isplate regresa, božićnice, uskrsnice, prijevoza na posao, uvećanih godišnjih odmora za radnike u poslovima s posebnim uvjetima rada, te nagrade za istaknuti rad. Sustav bodovanja plaća donosi se Uredbom o koeficijentima pojedinih radnih mjesta, a plaća se individualno povećava pojedinim radnicima u skladu s ostvarenim uvjetima rada.

Izvor: SSKH
 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se