loading

Sastanak Koordinacije SSSH za zaštitu na radu

Održan je sastanak Koordinacije SSSH za zaštitu na radu koji je okupio povjerenike za zaštitu na radu iz sindikata unutar Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Zaštita na radu ubraja se među najvažnija područja sindikalnog djelovanja, no nažalost ne možemo biti posve zadovoljni trenutnim stanjem i rezultatima. Jedan od temeljnih ciljeva Koordinacije trebalo bi biti poticanje izbora za povjerenike radnika za ZNR i jačanje sustava njihove koordinacije na razini svakog udruženog sindikata, kroz odbore zaštite na radu na razini pojedinih sindikata i njihovih regija.

Među prvim zadacima Koordinacije u novom mandatnom razdoblju bit će analiza trenutnog stanja, uključujući izradu popisa povjerenika radnika za ZNR iz svih udruženih sindikata, kako bi se stvorila zajednička kontakt-lista za dijeljenje relevantnih informacija za njihov rad. Raspravljalo se i oko Programa rada Koordinacije SSSH za zaštitu na radu za predstojeće razdoblje, kao i o planovima obilježavanja Nacionalnog dana zaštite na radu (28. travnja).

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se