loading

Skupština Ženske sekcije SSSH

Održana je Skupština Ženske sekcije SSSH na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Emina Ibrahimi iz Sindikata turizma i ugostiteljstva Hrvatske (STUH), potpredsjednica Mirjana Rapo iz Sindikata prometa i veza Hrvatske te 12 članica Glavnog odbora. Uvodni govor održao je predsjednik SSSH Mladen Novosel koji je podsjetio na važnost borbe protiv rodne nejednakosti kao i na borbu za jednake plaće. 

Sindikati i poslodavci mogu i moraju igrati važnu ulogu u sprečavanju nasilja nad ženama na radnome mjestu, utvrđivanjem odgovarajućih procedura za izvješćivanje i praćenje, pružanjem potpore žrtvama i postupanjem prema počiniteljima. Pitanje nasilja i uznemiravanja sve se češće i konkretnije adresira u kolektivnim ugovorima diljem Europe, a podaci pokazuju kako je čak 60% manje seksualnog uznemiravanja u tvrtkama u kojima djeluje sindikat. 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se