loading

Vrijeme je za smjenu direktora tvrtke CESTE ŠIBENIK d.o.o.

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) uputili su otvoreno pismo kojim traže smjenu direktora trgovačkog društva CESTE ŠIBENIK d.o.o. koje prenosimo u cijelosti.

OTVORENO PISMO

•    g. Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije
•    g. Zlatko Ćesić, predsjednik NO Ceste Šibenik d.o.o.
•    g. Robert Miljković, direktor Cesta Šibenik d.o.o.
•    na znanje medijima    

VRIJEME JE ZA SMJENU DIREKTORA TVRTKE CESTE ŠIBENIK d.o.o.


Nakon što je Županijski sud u Šibeniku 13. lipnja 2023. godine odbio tužbeni zahtjev Uprave društva CESTE ŠIBENIK d.o.o. i utvrdio da je štrajk radnika CESTE ŠIBENIK d.o.o., pokrenut dan ranije, da ima svoju svrhu i cilj sukladno odredbama Zakona o radu, Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pozivaju Nadzorni odbor trgovačkog društva, te njezinog osnivača Šibensko-kninsku županiju da smijene direktora CESTE ŠIBENIK d.o.o. g. Roberta Miljkovića.

Upornim odbijanjem dijaloga i kolektivnog pregovaranja sa Sindikatom prometa i veza Hrvatske u koji je organizirana većina radnika, g. Miljković je pokazao potpuno nerazumijevanje funkcioniranja radnih odnosa, te nepoštivanje Ustavom i zakonom zajamčenog prava radnika na kolektivno pregovaranje. Nakon što svoje stavove nije promijenio niti u procesu mirenja, koji je sindikat pokrenuo u dobroj vjeri, radnicima nije preostalo drugo rješenje nego organizirati štrajk, u koji su stupili gotovo svi zaposleni. Svojim ponašanjem i potezima, uključujući i tužbu protiv zakonito organiziranog štrajka, g. Miljković je jasno pokazao da ne može uspješno voditi tvrtku. Stoga, u zajedničkom interesu županije kao vlasnika i svih radnika zahtijevamo njegovu smjenu.

Pozivamo predsjednika Nadzornog odbora CESTE ŠIBENIK d.o.o. g. Zlatka Ćesića, kao i župana šibensko-kninskog g. Marka Jelića, predstavnika vlasnika tvrtke, da smjene direktora zbog nanošenja štete poslovanju tvrtke, te da postave novu upravu koja će sa Sindikatom prometa i veza Hrvatske započeti proces kolektivnih pregovora, te time ukloniti razloge za štrajk. Ovim putem pozivamo i direktora g. Roberta Miljkovića da sam podnese ostavku.

Sindikatu prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i radnicima tvrtke CESTE ŠIBENIK d.o.o. je u interesu da se štrajk što prije završi i da se rad tvrtke nastavi.
Stoga zahtijevamo odgovor na ovaj zahtjev najkasnije do kraja dana u četvrtak 15. lipnja 2023. godine.

 

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se