loading

Webinar: Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa

SSSH nastavlja s online edukacijom, kao dio ciklusa tečajeva o obračunu plaće i promjenama u sustavu poreza i doprinosa. Webinar pod nazivom “Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa” će se održati sljedeći tjedan, u četvrtak, 29. veljače 2024. od 14:00 do 16:00 sati, a prijaviti se možete klikom na link.

S ciljem detaljnog informiranja sindikalnih povjerenika i članova radničkih vijeća o promjenama u sustavu poreza i doprinosa koji su stupili na snagu s 1. siječnjem ove godine, osim organiziranja ciklusa poludnevnih tečajeva tijekom veljače, nudimo i kratki webinar, online edukaciju, za sve koji nisu uspjeli sudjelovati na tečajevima uživo.

Na ovom webinaru razgovarat ćemo detaljno o kretanjima plaće te odnosu porezne politike i plaća, o načinima ugovaranja plaće u kolektivnim ugovorima, o sastavnim dijelovima plaće, te o sadržaju obračuna plaće te kontroli ispravnosti plaće.

Što se trenutno događa s kretanjima plaća te kakav je odnos porezne politike i plaća?
Koji su sastavni dijelovi plaće te načini ugovaranja plaća u kolektivnim ugovorima?
Koji je sadržaj obračuna plaće i na što paziti prilikom kontrole ispravnosti obračuna plaće?

O ovim temama govorit će:

Domagoj Ferdebar, glavni tajnik Sindikata graditeljstva Hrvatske i ekonomist
Darko Šeperić, izvršni tajnik za javne politike, projekte i edukaciju (SSSH)

Webinar Obračun plaće i promjene u sustavu poreza i doprinosa je edukacija putem interneta koju organizira SSSH. Za sudjelovanje se mogu prijaviti sindikalni povjerenici, članovi sindikalnih povjereništava, radnički predstavnici i aktivisti sindikata udruženih u SSSH.

Webinar će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti svojim komentarima i pitanjima.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Prijava za sudjelovanje može se ispuniti preko poveznice.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti webinaru, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja webinara.

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se