loading

Od srpnja veće plaće za službenike u javnim i državnim službama

Održan je sastanak pregovaračkih odbora reprezentativnih sindikata državnih i javnih službi i pregovaračkog odbora Vlade RH te premijera Andreja Plenkovića, a s ciljem pronalaženja sveobuhvatnog rješenja kojim bi se poboljšao materijalni položaj radnika prije donošenja novog Zakona o plaćama. 

Vlada RH je sa reprezentativnim sindikatima dogovorila da će sklopiti Memorandum kojim će se za nešto više od 219 tisuća službenika i namještenika isplatiti:
•    okvirno oko 100,00€ neto mjesečno  za službenike i namještenike koji su raspoređeni na radna mjesta s koeficijentom u rasponu od 0,631 – 1,100, 
•    80,00€ neto mjesečno za sve službenike i namještenike koji su raspoređeni na radna mjesta s koeficijentom u rasponu od 1,111 – 1,523, 
•    60,00€ neto mjesečno za sve službenike i namještenike koji su raspoređeni na radna mjesta s koeficijentom u rasponu od 1,530 – 1,867.

Regres za 2023. godinu bit će isplaćen u visini od 300,00 € kako je ugovoreno Dodatkom II. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. Dodatkom II. i odlukom Ustavnog suda omogućena je visina regresa od 300,00 € za sve zaposlene u državnim službama, ali je nakon današnjeg sastanka dogovoreno da će se aktivno raditi na ispravljanju razlike između člana i nečlana sindikata.
 
Fotografija: SSZSSH

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se