loading

Sindikati dobili prvu bitku

Vlada Republike Hrvatske dala je zeleno svjetlo za sklapanje međudioničarskog ugovora i ulazak turske grupacije u vlasničku strukturu kutinske Petrokemije, nakon višemjesečnih suprotnih izjava i komentara koji su izazivali još veću neizvjesnosti radnika, a nastavno na gotovo godinu dana otkako proizvodnja u Petrokemiji stoji.

Željko Klaus je na N1 televiziji ponovio da još mjesec dana nepokretanja proizvodnje značio bi definitivni kraj za Petrokemiju i da sindikati pozdravljaju raspetljavanje vlasničkih odnosa. Sindikati unutar Petrokemije su krajem 2022. godine održali sastanak s vlasnicima grupacije Yildirim koji su predstavili svoje planove o budućem pokretanju proizvodnje. Na najavu Yildirima da će prije pokretanja proizvodnje biti izvršen proces modernizacije, Klaus je izjavio da ako modernizacija znači stavljanje 500 radnika na čekanje, Turci imaju problem.

Cijeli intervju pogledajte na poveznici.

Screenshot: N1

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se