loading

Važnost samoorganiziranja umirovljenika u borbi za njihov standard i dostojanstvo

ZAGREB, 25. listopada 2022. - Povodom 30. obljetnice osnutka Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) organizirana je panel rasprava "Važnost samoorganiziranja umirovljenika u borbi za njihov standard i dostojanstvo" na kojoj je sudjelovalo više od 50 umirovljenika i predstavnika starijih osoba iz 10 hrvatskih županija, te ugledni međunarodni predavači i stručnjaci koji se bave pitanjima organiziranja umirovljenika i starijih osoba - generalni tajnik Europske federacije umirovljenika i starijih osoba (FERPA) Agostino Siciliano, te predstavnici regionalnog talijanskog Sindikata umirovljenika, Elena De Gregorio iz SPI CGIL Veneto i Roberto Treu iz SPI Cgil Friuli-Venezia-Giulia.

U panel raspravi, koju je moderirala predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović, sudjelovao je i predsjednik SSSH Mladen Novosel, koji je istaknuo važnost povezanosti aktivnih radnika i umirovljenika u zajedničkoj borbi za bolji standard društva. Savezu samostalnih sindikata Hrvatske, kao i ostalim panelistima, dodijeljena je povelja za uspješnu i trajnu djelatnu suradnju. Na skupštini su sudjelovali: Izaslanik Vlade RH, državni tajnik Dragan JelićMelita Čičak - voditeljica uprave za mirovinski sustav u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar sa zamjenikom Ivom Bulajom, predstavnica HZZO-a Morana Krušarovski, predstavnica Pučke pravobraniteljice Orhideja Skale Družak te predstavnica Grada Zagreba Andreja Ninić.

Na svečanoj skupštini SUH-a potpredsjednici SUH-a Mato ObradovićAsja TominĐina Šverko i Vesna Bečić te glavni tajnik Igor Knežević osvrnuli su se na sve uspjehe koje je SUH ostvario u 30-godišnjoj borbi za prava umirovljenika i starijih osoba. Nakon toga su dodijeljenja priznanja svim zaslužnim članovima za uspješan rad u SUH-u.

Fotografija: SUH

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se