loading

Završen proces mirenja u Zagrebačkom holdingu

Postignut je dogovor između sindikata i predstavnika Uprave Zagrebačkog holdinga čime je spriječen generalni štrajk i završen proces mirenja. Nakon višemjesečnog nezadovoljstva koje je kulminiralo buntom radnika Čistoće dogovoreno je kako će od 1. siječnja ove godine osnovica plaće rasti za pet posto i još za tri posto od 1. srpnja, a kolektivni ugovor će vrijediti tri godine. Do kraja veljače u svim podružnicama Zagrebačkog holdinga trebao bi biti sklopljen aneks kolektivnog ugovora o sistematizaciji radnih mjesta.

Radnicima Čistoće koji obavljaju poslove I i II grupe složenosti poslova povećava se stalni dodatak na iznos 172,55 eura (1.300 kn), podmiruje se trošak KOD 95 i izrada kartice za vozače. Godišnja nagrada povećava se na 7.500,00 kuna (maksimalni iznos) i isplaćivat će se kroz cijelu godinu 66,36 eura (500,00 kn) te u prosincu preostalih 199,09 eura (1.500,00 kn). Dogovorena su i povećanja ostalih materijalnih prava poput regresa, božićnice i ostalih.

Pratite nas

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.

Učlani se